Simba - noodgeval is te adopteren


Update Simba, 28 augustus 2014. Simba is uitgebreid onderzocht door de dierenarts omdat hij wat last had van zijn achterhand. Helaas is gebleken dat hij heup dysplasie heeft in beide heupen. En dat zijn kruisbanden van zijn linkerknie zijn uitgerekt. Verder heeft hij last van artrose, dus niet echt een positief verhaal. Maar de dierenarts zei dat hij al veel baat zou hebben bij wat gewichtsverlies en bij voedingssupplementen. En hij gaat nu een maand aan medicatie om de pijn en de ontsteking te verlichten. U kunt begrijpen dat het asiel niet echt een geschikte plaats is voor een hond met problemen zoals de problemen van Simba. Het zou geweldig zijn als hij bij een lief baasje thuis zou kunnen verblijven die een paar keer per dag met hem gaat wandelen en hem de aandacht kan geven die hij nodig heeft. Trappen lopen is niet ideaal dus het liefst een thuis waar hij dat niet hoeft te doen. Geef deze lieverd een kans, hij verdient het echt, hij is nog jong en hij zal zoveel liefde en plezier teruggeven. Update 19/01/2014: Helaas is er nog steeds niemand gevallen voor onze lieve Simba. Jammer, want hij heeft echt heel veel liefde te geven. Hij kan goed met andere honden overweg, is erg sociaal naar mensen toe. Hij denkt af en toe nog dat hij nog steeds een kleine pup is en kruipt het liefst op schoot als hij in een kroelbui is. Zijn maatje is nog steeds Ringo en die 2 spelen wat af samen, maar Simba speelt ook met de andere honden. Het groepje waarmee hij op het buitenterrein is en waarmee hij gaat wandelen bestaat nu uit 8 honden (zie foto, alleen Carlo staat daar niet bij) en zij kunnen allemaal even goed met elkaar overweg. Hopelijk mag Simba snel gaan genieten van een eigen mand in een warm huis.
Oktober 2012
Simba zit alweer 2 jaar in het asiel van Castalla, nog steeds even vrolijk en speels als in het begin. Zijn vriendinnetje Mika is geadopteerd en Simba heeft nu een nieuw maatje Ringo. Ze zijn ongeveer van hetzelfde formaat en ravotten heel wat af. Iedere dag mogen ze 2x minstens een uur op het buitenterrein spelen. Daarnaast gaan ze minimaal 3x per week mee uit wandelen, lekker los lopen door de amandelvelden, rennen en spelen. De wandelgroep bestaat uit 9 honden in het totaal en dat gaat prima met elkaar om. Er wordt gewisseld met aan de riem lopen, Simba mag bijna altijd eerst even los om wat energie eruit te gooien en later gaat hij aan de lijn. Dat gaat stukken beter als in het begin, trekt nu niet meer zo erg, alleen als hij uitgedaagd wordt om te spelen dan is het voor hem moeilijk rustig te blijven. Simba heeft het dus wel nodig om zijn energie kwijt te kunnen, moet gewoon af en toe kunnen rennen en ravotten dus heeft wel baasjes nodig die flinke wandelingen met hem gaan maken of die hem de gelegenheid geven om te spelen met andere honden. Simba heeft zeer waarschijnlijk nooit een thuis gekend , hij zal moeten wennen aan het leven in een huis, maar gedacht wordt dat hem dat niet echt veel moeite zal kosten, mits hij de tijd en liefde krijgt die daarvoor nodig is.
                                                     -.-.-.-.-.-
 
Simba is op 2 augustus 2010 binnen gebracht in het asiel van Castalla, mensen hadden hem gevonden in de bergen bij Alcoy. Simba is een grote hond, gecastreerd, gewicht 32 kg, schofthoogte 72 cm (geschat). Hij heeft zich prima aangepast aan het leven in het asiel, hij is een gehoorzame en speelse hond die het goed kan vinden met alle andere honden. Zijn maatje is Mika, zij ravotten de hele dag door en wat ze het liefste doen is spelen met water, maakt niet uit of het winter of zomer is. Simba loopt prima los mee op wandelingen, aan de lijn trekt hij nog behoorlijk als er andere honden bij zijn, als hij alleen is gaat het aan de lijn lopen een stuk beter.
 

Geslacht: Reu
Grootte: Groot
Ras: overig
Status: ter adoptie
Leeftijd: 2-2-2010  (geschat)
Herkomst: Castalla - Spanje
   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

U kunt bellen met:
    
Christiane0313-78538806-42060801Maandag t/m vrijdag 10.00 - 18.00 uur
Elly045-52160050648462215Maandag t/m vrijdag 17.00 - 21.00 uur
Tanja036-841597506-27044035Dagelijks van 10.00 tot 21.00 uur
Nicole076-888081006-18720353Ma, di, en vr 14.00-17.00 uur Zaterdag: 11.00-17.00 uur
Joyce 0174-76420106-11629045Dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van woensdag en vrijdag.
Nannie036-841279906-29578771Ma, di, wo, do en vr 10.00 - 20.00 uur, zo 10.00 -18.00


U hebt belangstelling voor deze hond? U wilt meer informatie? U dient zich er wel van bewust te zijn dat dit de informatie is vanaf de situatie waarin de hond op dat moment is, namelijk in een asiel. Vaak in een kennel, soms op een terrein, en soms zelfs aan een lijn. Meestal is weinig tot niets bekend waarom de hond daar gekomen is en als het al bekend zal zijn, is het maar de vraag of dat inderdaad de waarheid is. De veel gestelde vragen “Kan de hond met kinderen?”, “Kan de hond met katten?” en “Hoe is de hond met andere honden?”, worden beantwoord vanuit die situatie. Kan de hond tegen autorijden is ook een vraag die moeilijk beantwoord kan worden.

Leuk met kinderen spelen in het asiel is wat anders dan 24 uur per dag samen zijn met kinderen, niet achter de katten aangaan is niet achter de katten daar aangaan , en leuk met andere honden omgaan is in de situatie daar ter plekke. Dit zegt eigenlijk alleen maar dat er een grote mogelijkheid is dat de hond kan leren leven met katten, kinderen en andere honden. Mits men dat ook kan of wil om dit ze te leren en er de tijd aan wil/kan besteden .

Kinderen kunnen de beste maatjes worden met hun hond maar dit gaat niet vanzelf!!! Zowel de hond als het kind zal dit moeten leren. Kleine kinderen en honden begrijpen elkaar niet, immers en kind trekt hem/haar aan zijn staart, doet de hond pijn en begint te lachen, de hond maakt een speelbuiging, het kind schrikt en begint te huilen. Dit betekent dat ouders een taak hebben; namelijk het kind te leren de hond te respecteren als hond, dus als een levend wezen en GEEN speelgoed.

Belangrijker is eigenlijk te weten of de hond contact zoekt met mensen, binding heeft met mensen, de kennel uit durft, wel eens op straat komt, angstig is voor verkeer en al dit soort dingen. U moet er vanuit gaan dat de meeste honden in de opvangcentra, en al helemaal honden die aan een ketting hebben gelegen, ten prooi zijn geweest aan grote stressfactoren. Geen vaste referenties (immers kennelmaatjes wisselen, er komen verschillende vrijwilligers ), een groot gebrek aan vrijheid, ook al komen ze dagelijks uit de kennel of van de ketting af dit is maar een klein stukje van de dag. In het algemeen hebben ze meer contact met honden (24 uur per dag) dan met mensen, (meestal maar een paar uur per dag) en zullen ze dus beter kunnen communiceren met honden dan met mensen. Voor het gelukkig zijn van een hond zijn essentiële zaken nodig, zoals rust, veiligheid , duidelijkheid en een referentie, dus een andere hond of mens waar hij zich aan spiegelt.

Rekent u erop dat de hond misschien niet zindelijk is.

Een hond praat niet, maar communiceert wel en dat doet hij met zijn lichaam, als wij in staat zijn hem te begrijpen scheelt dit een hoop frustraties. Een heel goed boek om hier iets meer over te weten te komen is: “Kalmerende Signalen” van Turid Rugaas

Een hond leert. en leert zijn leven lang, aan ons hem dat te leren. Wat voor ons nuttig is over hoe een hond leert kunt u lezen in: ”Stop met Blaffen” van Karen Pryor.

Heb respect voor uw hond, pas dan kan hij respect voor u opbrengen. Heb geduld en laat hem hond zijn, bedenk dat de hond u observeert en echt alles ziet ook het kleinste boosheidrimpeltje. Leer uw hond begrijpen! En als de hond dingen (in uw ogen) verkeerd doet, steek de hand dan eens in eigen boezem en probeer na te gaan welke signalen u hem hebt doorgegeven. Een hond is en wordt wat u ervan maakt!!!!

Wanneer een gereserveerde hond/kat nog in het buitenland verblijft is van te voren niet aan te geven wanneer hij/zij kan komen. Uiteraard proberen wij dit z.s.m. te regelen, echter zijn er diverse factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moeten de dieren die wij bemiddelen aan de eisen voldoen die verplicht zijn. Het ophalen van dieren vergt tijd, voorbereiding en organisatie, alles i.s.m. onze buitenlandse collega's. Maar daarnaast brengt het ook veel verantwoording met zich mee. Wij kunnen hier niet zorgvuldig genoeg mee omgaan.

©2012 St. Dierenhulp zonder Grenzen
Klik en help ons helpen